Obama förnekar missilsköldslöfte

President Kaczynski missförstod USA:s nyvalde president när de talade i telefon nyligen – Obama har inte gjort några utfästelser om antirobotskölden som Washington och Warszawa nyligen kom överens om. Det säger en av Obamas rådgivare till Reuters. Presidentens rådgivare Michal Kaminski säger att det kommer en förklaring till missuppfattningen. Kaminski var själv närvarande i rummet under samtalet, men vill inte avslöja några ytterligare detaljer. Utrikesminister Radoslaw Sikorski har försökt reda ut situationen och säger att det är pinsamt att behöva ursäkta Polen inför den amerikanska administrationen och råder presidenten att byta ut sina medhjälpare. President Kaczynski publicerade på sin hemsida uppgiften att Obama lovat fortsätta med antimissilprojektet på fredagen. (Warsaw Business Journal, Polskie Radio 10 nov 08)