Obama går vidare med antimissilförsvar i Centraleuropa

Irans kärnenergi- och robotaktivitet är ett verkligt hot, inte bara mot USA, utan också mot våra allierade och mot Irans grannar. Det sade den amerikanske presidenten Barack Obama vid sitt besök i Prag, rapporterar TT. -Tjeckien och Polen har varit modiga som accepterat att upplåta plats till ett robotförsvar. Så länge hotet från Iran består, kommer vi att gå vidare med ett kostnadseffektivt och beprövat robotförsvarssystem.
Planen på att placera så kallade antimissilsköldar i Polen och Tjeckien presenterades ursprungligen av USA:s förre president George W Bush och har skarpt kritiserats av bland andra Ryssland.
Obama talade också om energi och klimatförändringar, där USA nu är redo att leda de globala ansträngningarna. (UNT 5 april 09)