Chopinjubileet i Stockholm

Polens store kompositör Frédéric Chopin fyller 200 år i år. Det firas med konserter av några av världens främsta musiker från Polen, Sverige och många andra länder, musikseminarier, utställningar och tävlingar.

Den 21 januari inviger kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth det svenska firandet av Chopinåret på Konserthuset i Stockholm. Därefter framförs Chopins Pianokonsert nr 1 av Horacio Gutiérrez och Kungliga Filharmonikerna under ledning av Sakari Oramo.

Tidigare samma dag håller Boel Adler och Staffan Scheja ett seminarium, Chopin med hjärtat i Polen, och under en veckas tid kan besökarna se en stor fotoutställning om Chopins liv och verk, Skuggor av berömmelsen, (18-24 januari, Konserthusets foajé).

På programmet:

14.00–16.00 Grunewaldsalen: Chopinseminarium: ”Chopin med hjärtat i Polen” med Boel Adler och Staffan Scheja.

19.30 Konsert: Kungliga Filharmonikerna under ledning av Sakari Oramo med Horacio Gutierrez, piano.

Chopinåret i Sverige invigs av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth. Därefter framförs Chopins Pianokonsert nr 1.

18-24 januari: Konserthusets foajé: Chopinutställning ”Skuggor av berömmelsen” med konstnärliga tolkningar av Basia Sokolowska

Arrangörer är Stockholms Konserthus, Stockholms läns landsting, Polska institutet, Polska ambassaden i Stockholm och Region Mazowsze. (Polska institutet jan 10)

Biljetter: >>