Arkeologer fann neandertalgrav i polsk grotta

Publicerad 2010-02-02 18:27

Ännu ett stort arkeologiskt fynd har gjorts i Polen. I Stajniagrottan i södra Polen har man funnit kvarlevor efter tre neandertalmänniskor, rapporterar Polskie Radio. Fyndplatsen tycks dessutom vara en gravplats, vilket i så fall är en revolutionerade upptäckt, eftersom man hittills inte trott att neanderthalarna begravde sina avlidna.

Det är arkeologer från universiteten i Szczecin och Wroclaw som gjort upptäckten.

I januari hittade polska forskare fotavtryck och kunde i samarbete med Uppsala universitet fastställa att det var nästan fyrahundra miljoner år gamla fotspår av landlevande ryggradsdjur i ett stenbrott i sydöstra Polen. (Polskie Radio 2 feb 10)Sök i webb-Bulletinen


sidebanner sidebanner sidebanner sidebanner