Cykla till jobbet går fortast i Warszawa

Snabbaste sättet att ta sig till jobbet under rusningstiderna i Warszawa är per cykel. Det visar en tävling som arrangerats av kampanjen Livet utan trafikstockningar, rapporterar den polska nyhetsbyrån PAP.

En rallyförare, en motorcyklist och en tävlingscyklist startade klockan 8.10 på onsdagsmorgonen i förra veckan i förorten Bialoleka. Målet var Kulturpalatset mitt i staden. Cyklisten tog sträckan på trettiotre minuter, de båda andra behövde fyra minuter mer.

När en cyklist tävlade på en kortare sträcka med en gångtrafikant och en buss vann cyklisten igen. Tretton minuter behövde cyklisten, medan bussen kom fram efter trettiotvå och fotvandraren efter femtiofyra minuter.

Åttiofem procent av Warszawaborna kör bil – och tolv procent är ensamma i bilen.

I snitt lägger Warszawaborna åtta timmar i veckan för att komma till och från jobbet. (Polskie Radio 29 okt 10)