Fotyga och Macierewicz tror på internationell Smolenskkommission

Anna Fotyga, utrikesminister i den förra PiS-regeringen, och Antoni Macierewicz, före detta underrättelsechef, även han en prominent profil i oppositionspartiet PiS (Lag och Rättvisa), har nyss återkommit från en resa till USA. Syftet med resan var att försöka få till stånd en internationell kommitté som ska utreda flygkatastrofen vid Smolensk den 10 april då nittiosex personer, bland dem presidentparet Lech och Maria Kaczynski omkom, rapporterar den polska nyhetsbyrån PAP.

– Det finns en god chans till en internationell kommitté eller en undersökningskommission som leds av den amerikanska senaten, säger Macierewicz efter samtal med republikanska ledamöter i kongressen. Fotyga och Macierewicz har också kampanjat bland representanter för polacker i USA. (Polskie Radio 25 nov 10)