Öppet hus med Anna Konik i Stockholm

Publicerad 2011-09-21 10:05

Den 23–24 september blir det öppet hus med bl.a. Anna Konik (Warszawa, Berlin) – en av Polens främsta videokonstnärer – Iaspis-stipendiat (15 augusti 2011-31 januari 2012)

Anna Konik (f 1974) har studerat på konsthögskolan i Warszawa för Krzysztof M Bednarski och Grzegorz Kowalski. Hon tog examen år 2000. 1999-2001 arbetade hon som assistent hos professor Zofia Glazer på konsthögskolans avdelning för teckning. Under åren 1999-2004 samarbetade hon med tre teatergrupper, Teatr Academia, Opera Buffa och Teatr BezNazwy. Sedan 2010 är hon gästlärare i video på modeavdelningen vid konsthögskolans designfakultet. Som konstnär skapar hon videoinstallationer, objekt, videofilmer, fotografier och teckningar. Anna Konik bor och arbetar i Berlin och Warszawa.

Anna Koniks verk finns både i privatsamlingar och på institutioner, bl a på Centrum för nutidskonst i Ujazdowskislottet, Warszawa, Leubestiftelsens samling i Gartenau-Salzburg, Podlasieregionens konstförening i Bialystok, Övre Schlesiens museum i Bytom, Art Stations Foundation i Poznan, Konstföreningen i Lublin. (Polska institutet sept 11)Sök i webb-Bulletinen