Allt fler hotell byggs i Polen

Warszawa kommer att få runt tretusen nya hotellrum under de närmaste åren, skriver tidningen Rzeczpospolita.

Vid årsskiftet fanns åttiotvå hotell med drygt tiotusen rum, enligt siffror från Statistiska centralbyrån (GUS). Men det är fortfarande en bit kvar innan huvudstaden når upp till samma nivå som andra stora städer i Centraleuropa. Budapest har över sjuttontusen hotellrum och Prag trettiotusen.

I Kraków öppnade Orbiskedjan nyligen två budgethotell.

Särskilt svenska och norska investerare engagerar sig i den polska hotellmarknaden. Under förra året investerade tre skandinaviska företagsgrupper i hotellprojekt för runt trehundra miljoner zloty. Den största affären gjordes av norska Wennaasgruppen som köpte Sobieski Hotell i Warszawa för femtio miljoner zloty (hundrafjorton miljoner svenska kronor). (Warsaw Business Journal 17 april 12)