Katarina Kvartersdag 12 maj för tredje året i rad

Publicerad 2012-05-06 22:52

Lördagen den 12 maj är det kvartersdag i Katarinakvarteren på Södermalm. För tredje året i rad bjuder grannarna Södra Teatern, Intercult, Europa Direkt Intercult, Dramalabbet, Katarina Församling och Polska institutet på en kulturell heldag för stora som små. Det blir loppis, fototävling, stadsvandring, samtal, dans och lite till.

Andrzej Markiewicz vinnarbild i fototävlingen förra året.

Nytt för i år är loppis med inspiration av upcycling. Upcycling är det nya svarta i loppissvängen. Filosofin är att ta tillvara på material och bruksföremål för att skapa nya produkter med nya funktioner. Dessutom fylls kvarteren med stadsvandring bland rika och fattiga, lokal konstutställning, samtal om Södermalms väg från fattigdom till rikedom, fototävling, ungdomsteater, barndans, klubb och lite till.

Läs hela programmet >>Sök i webb-Bulletinen