En fantastisk miljö – som kunde vara bättre

Det är en så fantastisk miljö som flera borde få möjlighet att besöka, skriver Peter Eklund som har fotvandrat i Zakopane några heta sommardagar. Han är kluven mellan hur fint det är – och hur mycket bättre det skulle kunna bli. Foto: Krystyna Eklund.

Det är en så fantastisk miljö som flera borde få möjlighet att besöka, skriver Peter Eklund .
Foto: Krystyna Eklund.

Det är en så fantastisk miljö som flera borde få möjlighet att besöka, skriver Peter Eklund som har fotvandrat i Zakopane några heta sommardagar. Han är kluven mellan hur fint det är – och hur mycket bättre det skulle kunna bli.

I sommar har vi tillbringat några dagar i det fantastiska Zakopane med dess storslagna omgivningar. Vi åkte bil från Kraków, och den resan i sig är ett äventyr. Halva distansen är vägen någorlunda, men varför väljer polska vägmyndigheter så låg standard på den nyanlagda motorvägen att den måste hastighetsbegränsas? En del bilister kör dessutom så att uppmärksamheten måste vara på helspänn hela tiden.

Läs artikel >>