Tusk vädjar för italienska fotbollshuliganer

Jag ska be riksåklagaren och justitieministern att se till att rättsprocessen mot de italienska fotbollsfans, som greps i Warszawa i slutet av november, ska bli ”så smärtfri som möjligt”.

Det sade premiärminister Donald Tusk på en presskonferens tillsammans med den italienske regeringschefen Enrico Letta på besök i Warszawa.

Jag har bett premiärministern att göra vad han kan för att lugna fansens föräldrar och den italienska allmänheten, sade Letta.

I samband med en fotbollsmatch mellan Italien och Polen i slutet av november uppstod tumult. Polisen grep sjutton italienska fans, varvid andra började kasta stenar och flaskor på polisbilarna. Ytterligare 120 slagskämpar greps. De flesta har släppts igen, men tjugotvå huliganer sitter alltjämt bakom lås och bom och inväntar rättslig prövning.

Letta var i Polen för att diskutera samarbete i fråga om ekonomi, energi, Expo-mässan i Milano nästa år och Italiens ordförandeskap i EU, som inträffar under andra halvåret 2014. (Warsaw Voice 6 nov 13)