Rasistisk sajt kan inte åtalas

Rasförrädare ska betala för sina brott, skriver den nazistiska webbplatsen RedwatchPoland, och publicerar namn, adresser och telefonnummer på vänsterpolitiker, homosexuella och djurrättsaktivister i landet. Polisen kan inte komma åt innehavarna eftersom servern står i USA. Sajten har kopplingar till högerextrema grupper som Blod och ära och den våldsamma Combat 18, som kommer från Storbritannien.

Innehållet på sajten är väldigt hatiskt, säger Adam Bodnar på Helsingforsstiftelsen för mänskliga rättigheter i Polen till tidningen Rzeczpospolita. Det här är en offentlig lista över deras fiender. Vi ska inte bli förvånade om de kommer att utsättas för attacker.

Att publicera privata adresser och hota publicistiska aktivister plus sajtens rasistiska karaktär bryter mot polsk lag, säger distriktsåklagarmyndigheten i Warszawa. MEn eftersom servern står i Usa kan vi ingenting göra. (Polskie Radio 4 april 14)