Antalet flygpassagerare ökade 2013

Antalet passagerare på de polska flygplatserna ökade under 2013 med drygt två procent och nådde nästan tjugofem miljoner. Ökningen gäller framför allt de två stora flygplatserna, Chopinflygplatsen i Warszawa och Balice utanför Kraków. Största ökningen var under fjärde kvartalet, visar färska siffror från polska Luftfartsverket (ULC).

Till Chopinflygplatsen i Warszawa kom nästan elva miljoner resenärer – en ökning med över elva procent. En stor del av dem reste med Wizz Air och Ryanair, som efter problemen med den nya lågprisflygplatsen Modlin flyttade över sin trafik till Chopin.

Även Balice utanför Kraków hade en kraftig ökning av antalet passagerare.

Mindre flygplatser minskade däremot antalet passagerare med nästan fyra procent.  (Warsaw Business Journal 7 april 14)