Rysk armékör på turné avbokas

Skärmdump från Polskie Radios webbplats.

Skärmdump från Polskie Radios webbplats.

I lojalitet med Ukraina har arrangörerna beslutat att ställa in en konsert i Kraków.

Det var den ryska Alexander Pustovalovs armékör som på söndagen skulle ha framträtt i Kraków, uppger nyhetsbyrån PAP.

Iförd kopior av sovjetiska Röda arméns uniformer framför kören ryska folkvisor och Röda arméns sånger.

Beslutet är en gest av solidaritet med Ukraina och inte riktat mot den ryska kulturen, sägs i ett beslut av lokala myndigheter. Man understryker också att det vore en skam för arrangörerna och stadens invånare om kören fick framträda.

Efter Rysslands aggressiva intervenering i ett suveränt och självständigt Ukrainas inre angelägenheter skulle föreställningen vara ett nesligt förhärligande av rysk imperialism, står det i beslutet, som har föregåtts av omfattande protester. (Polskie Radio 6 april 14)