OS-kampanjens ledare avgår efter skandal

Jagna Marczulajtis-Walczak , som leder Krakóws kampanj för att få vinter-OS 2022, avgår, rapporterar nyhetsbyrån IAR. Det har visat sig att hennes man försökt muta en lokal webbplats, lovekrakow.pl, för att få god press.

För att inte skada vår ansökan om OS har jag beslutat avgå, men kände inte till detta i förväg, sade kampanjledaren. Jag var i Turkiet när det här samtalet ska ha ägt rum.

Maken, Andrzej Walczak, och Patryk Salamon, redaktör för lovekrakow.pl, diskuterade ett eventuellt samarbete. Walczak ska då ha erbjudit sig att fixa en plats i OS-kommittén åt Salamon, som bandade samtalet.

Anklagelserna mot Walczak är inte bra för OS-projektet, säger sportminister Andrzej Biernat, som accepterar Jagna Marczulajtis-Walczaks avskedsansökan. En helt ny OS-kommitté kommer sannolikt att väljas ut.

Den 25 maj folkomröstar Kraków om invånarna stöder stadens kandidatur. (Polskie Radio 14 april 14)