Notan gick på en halv månadslön

Publicerad 2014-06-25 16:12

Utrikesminister Radoslaw Sikorskis och förre finansministern Jacek Rostowskis affärsmiddag på den eleganta restaurangen Palace Sobanski i vintras gick på 1532 zloty (3250 svenska kronor). Uppgifterna kommer från utrikesdepartementet, som tog hand om notan, skriver gazeta.pl.

De två herrarna sippade på champagne medan de valde godbitar ur menyn. Utrikesministern grumsade lite över vinpriserna.

När inrikesminister Bartlomiej Sienkiewicz i sin tur tog sig en bit mat på krogen SOWA i przyjaciele tillsammans med centralbankschefen Marek Belka gick det upp i 1500 zloty (3500 kronor). Men det stod banken för – det handlade om ett affärsmöte som hölls på bankens initiativ, rapporterar tidningen Fakt.

För de pengarna fick de två männen gåslever, kaninsadel och ett gott vin.

Som referens kan nämnas att medellönen i Polen ligger på 3670 zloty (8700 kronor) och minimilönen på 1680 zloty (4000 kronor). (gazeta.pl och webb-Bulletinen 24 juni 14)Sök i webb-Bulletinen