Tidning filmade Sikorskis hem med drönare

Tabloidtidningen Fakt har skickat upp en s.k drönare, ett litet förarlösa flygplan, utrustad med kamera och filmat utrikesminister Radoslaw Sikorskis palatsliknande hus och trädgård utanför Bydgoszcz. Inspelningen, en två minuter lång film, har publicerats på Fakts webbplats.

Sikorski har nu anmält Fakt för intrång i privatlivet, rapporterar polska nyhetsbyråer.
Jag hoppas att domstolen ska slå fast var gränserna går, sade Sikorski till journalister på måndagen. Vi är inte vana vid den nya tekniken och det behöver klargöras hur nära man får filma andra personer – ska man kunna ta bilder in i folks badrum till exempel, sade Sikorski. Detta är ett problem för många, inte bara för mig.

Sikorski, som länge legat högt i opinionsmätningarna, har tappat i popularitet ganska rejält efter sommarens avlyssningsskandal. Så sent som i förra månaden uppgav femtio procent av de tillfrågade att de hade förtroende för utrikesministern. I dag är den siffran nere i trettiofem procent, uppger opinionsinstitutet CBOS. (Polskie Radio 15 juli 14)