Sikorski: Ukrainas integritet bör återställas

Ukrainas integritet måste återupprättas, och hårdare sanktioner mot Ryssland ska införas sedan ett malajsiskt passagerarplan skjutits ner i de östra delarna av landet. Det sade utrikesminister Radoslaw Sikorski på en presskonferens efter ett möte i på måndagen med Storbritanniens utrikesminister Philip Hammond och försvarsminister Michael Fallon i Warszawa.

Skulden för nedskjutningen ska läggas på dem som levererat vapen till separatisterna, sade Sikorski. Inför Natos toppmöte i Wales i september är det avgörande att Nato stärker sin östra flank. Polen ska kunna känna sig lika säkert som våra partner i försvarsalliansen.

Fallon sade att Storbritannien och Polen går ”arm i arm” med anledning av krisen i Ukraina. Händelserna där understryker vikten av Nato, som är ryggraden i Polens och Storbritanniens säkerhet. (Polskie Radio 28 juli 14)