Turisterna blev fler efter fotbolls-EM 2012

EM i fotboll 2012, som Polen arrangerade tillsammans med Ukraina, tycks ha gett turismen ett uppsving som alltjämt håller i sig.

Turistströmmen ökar från de länder som spelade sina EM-matcher i Polen. Effekten märks tydligast i Kraków där det brittiska laget hade sitt läger. Turister från Storbritannien har blivit runt 75.000 fler sedan 2013 och antalet ligger idag på över 400.000. Men också besökarna från de övriga EM-länderna har gått upp kraftigt.

Även besökarna från Ryssland, Ukraina, Tjeckien och Tyskland har ökat, men det beror sannolikt på den utökade gränshandeln, uppger GUS (Statistiska centralbyrån). Ökningen var väntad, en opinionsmätning bland fotbollsbesökarna visade att åttio procent ville komma tillbaka, och nittio procent avsåg att rekommendera Polen till sina vänner. (Polskie Radio 4 aug 14)