Se Warszawa med din smartphone!

Appen Arguido berättar allt om Warszawa för turister.

Appen Arguido berättar allt om Warszawa för turister.

Nu kan Warszawas besökare få fram all information om en sevärdhet i Warszawa i sin telefon eller surfplatta. Turisten står mitt i centrum, tar fram sin telefon eller surfplatta, riktar den mot exempelvis Kulturpalatset och får veta allt om byggnaden, i text och bild.

Välj stad - och börja turista!

Välj stad – och börja turista!

Det är den nya turistappen Arguido, utarbetad med bidrag från EU och nysläppt på den polska marknaden, som gör det möjligt. Appen Arguido tillhandahåller ett tiotal rutter i huvudstaden. Man kan följa det ”kommunistiska Warszawa”, ”I Chopins spår”, ”Det gröna Warszawa” m m.

Användarna kan också skapa sina egna rutter. Gör en valfri tur genom huvudstaden eller favoritkvarteret, lägg till bilder och beskrivningar och presentera den för vännerna på Facebook.

Arguido, som är kostnadsfri, finns idag för smartphones och surfplattor med operativsystemet Android, men kommer snart också för iPhone. Även Wrocław, Kraków, Łódź, Gdańsk, Toruń, Zakopane och flera andra städer kan besökas med appen. Inom kort kommer det en engelsk, fransk och tysk språkversion av Arguido.

Väl mött i Polen, alla nyfikna turister!

Dorota Tubielewicz Mattsson