Stående ovationer för Blechacz i Carnegie Hall

Publicerad 2014-10-26 18:16
Pianisten Rafa_ Blechacz. Bild: wikipedia.

Pianisten Rafa_ Blechacz.
Bild: wikipedia.

Den unge polske pianisten Rafał Blechacz spelade nyligen på Carnegie Hall i New York och fick stående ovationer.

En fenomenal musiker med fantastisk teknik, en musiker som fäster stor vikt vid detaljerna. Det var en underbar konsert, sade Clive Gillinson, chef för Carnegie Hall. Det är mycket roligt att kunna presentera en sådan ung musikalisk begåvning, han kommer att bli stor!

Blechacz spelade Bachs Italienska konsert och Beethovens Sonat nr 8 c-moll op. 13. Konsertens andra del fylldes av Chopins musik.

Det var min första konsert på Carnegie Hall och det är alltid ett speciellt ögonblick, sade Blechacz till nyhetsbyrån PAP.

Programmet har förberetts med tanke på hela säsongen 2014-2015, och jag är glad att Carnegie Hall accepterade mitt förslag, sade Blechacz. Det är viktigt för mig att spela stycken som jag verkligen känner för.

Han gladdes också åt New York-publikens reaktioner.

Det var ett varmt, entusiastiskt och hjärtligt mottagande, kommenterade Blechacz. Konserten på Carnegie Hall är en del av Blechacz turné i Nordamerika.

Rafał Blechacz har vunnit flera viktiga priser, däribland den Internationella Chopinfestivalen i Warszawa 2005. I januari i år fick han det prestigefyllda Gilmorepriset.

Dorota Tubielewicz MattssonSök i webb-Bulletinen


sidebanner sidebanner sidebanner sidebanner