Boxningschampion hjälper cancersjuka

Dariusz ”Tiger” Michalczewski.  Foto: Paweł Zienowicz, wikipedia.

Dariusz ”Tiger” Michalczewski.
Foto: Paweł Zienowicz, wikipedia.

Förra världsmästaren i boxning, Dariusz ”Tiger” får nu 15 miljoner zloty (cirka 35 miljoner svenska kronor) i skadestånd av matföretaget Foodcare.

Företaget tillverkar energidrycken Tiger, och ”Tiger” Michalczewski har gjort reklam för produkten, som bär hamns namn. Men Foodcare har legat efter med betalningarna och ska nu betala skadestånd till den förre världsmästaren.

En stor del av pengarna vill Michalczewski överlämna till stöd för onkologiska kliniker i Polen. Beslutet lär han ha fattat sedan han fick höra om skådespelerskan Anna Przybylskas död i cancer. De två var grannar och vänner.

Jag bestämde mig för detta av hjärtats behov. Jag vill statuera ett exempel, säger han. Det är inget märkvärdigt att dela med sig av pengar man har. Det finns inget hjältemodigt i det. Att träffa människor i en svår situation, att ge dem sin tid och uppmärksamhet, det är en stor sak, säger boxaren.

Dorota Tubielewicz Mattsson