Turistrekord i historisk saltgruva

Den heliga Kingas kapell, utformat i saltsten. Foto: Barbara Maliszewska

Den heliga Kingas kapell, utformat i saltsten. Foto: Barbara Maliszewska

Den historiska saltgruvan Wieliczka utanför Kraków drog till sig 1,3 miljoner besökare förra året, vilket är rekord och 80.000 fler än under 2013. Det säger Wieliczkas direktör, Kajetan d’Obyrn, till nyhetsbyrån PAP.

Hälften av besökarna kommer från utlandet, främst Storbritannien, Tyskland, Italien, Frankrike och Spanien.

Saltgruvan grundades på 1200-talet och var i bruk till 1996. Turister kunde komma dit redan i slutet av 1700-talet och fortfarande är tillströmningen av besökare till den 2,5 km långa turen under jord ansenlig.

Wieliczka fördes upp på Unescos Världsarvslista 1978. (Polskie Radio 8 jan 15)

Läs mer om vid nationalklenoden Wieliczka >>