Ukip-ledare angriper Tusk

Migrationen är det stora problemet. Du lovade dem som valde dig att de unga polackerna skulle återvända hem, men i stället är du den senaste polske migranten. Det sade Nigel Farage, ledare för EU-skeptiska partiet Ukip, efter Donald Tusks jungfrutal i EU-parlamentet i Strasbourg.

EUs väljare vill ha massiva reformer, och du är inte mannen som kan ge dem det, hävdade Farage. Jag vet varför du blev vald, dina synpunkter på Europa är föråldrade. Du var det perfekta valet.

Han kommenterade också Tusks lön som ordförande i Europeiska Rådet.

I Polen tjänade du 60.000 euro om året, nu får du 300.000 euro, sade Farage.

Tusk, som kom till Europeiska rådet direkt från premiärministerposten i Polen, konstaterade att Farages utbrott var ett exempel på skillnaderna i olika länders politiska kultur. (Polskie Radio 14 jan 15)