Facket kräver förhandlingar om bättre villkor

Konflikten på arbetsmarknaden är inte slut än. I fredags varslade de stora fackförbunden om en landsomfattande strejk. På tisdagen publicerade förbundsordförandena ett öppet brev där de uppmanar premiärminister Ewa Kopacz att omedelbart inleda förhandlingar om brådskande frågor i ett antal industribranscher.

Förhandlingarna bör komma igång redan i januari, sade Solidaritetsledaren Piotr Duda på en presskonferens i Katowice på tisdagen. Det handlar om de krav vi framförde i en stor demonstration i september 2013 – pensionsålder, övergångspensioner, skräpkontrakt, oegentligheter på bemanningsföretag och flexibel arbetstid.

Och om regeringen kommer igång med förhandlingarna kan våra medlemmar tänka sig att avlysa den varslade strejken. (Warsaw Voice 21 jan 15)