Demonstranter kastade sten på polis

Hundratals personer protesterade på tisdagen utanför krisdrabbade gruvbolaget JSW när det stod klart att regeringens förhandlingar med bolaget gått i stå. De kastade sten och snöbollar med metallbitar i mot bolagets högkvarter och skrek Tjuvar! Tjuvar!. Polisen svarade med gummikulor och minst en aktivist skadades. Ett dussintal demonstranter mellan 20 och 30 år greps.

Gruvarbetarna är missnöjda med bolagets beslut att spara sig ur kolkrisen. I planerna ingår att man fryser lönerna under 2015 och att arbetarnas bonus försvinner.

Vi tror att högeraktivister och huliganer har blandat sig med de protesterade gruvarbetarna, och att det var de som stod för stenkastningen, sade bolagets talesperson Katarzyna Jablonska-Bajer till TVN. (Polskie Radio 4 feb 15)