Facken planerar storprotest

De fackliga ledarna Piotr Duda (Solidarność), Jan Guz (OPZZ), Dariusz Trzcionka (FZZ) sätter press på regeringen. Foto: Stanisław Godula.

De fackliga ledarna Piotr Duda (Solidarność), Jan Guz (OPZZ), Dariusz Trzcionka (FZZ) sätter press på regeringen.
Foto: Stanisław Godula.

De stora fackförbunden Solidaritet, OPZZ (Polska fackföreningsalliansen) och FZZ (Fackföreningsforum) är mycket missnöjda med förhållandena på arbetsmarknaden och planerar nu en rad gemensamma aktioner för att sätta press på regeringen.

Vi har tröttnat på pseudosamtal och tillfälliga lösningar, vi vill sitta ner och prata med premiärminister Ewa Kopacz. Det sade Piotr Duda (Solidaritet) på en presskonferens i Warszawa tillsammans med Jan Guz från Fackföreningsalliansen och Dariusz Trzcionka från Fackföreningsforum.

Läs artikel >>