Oppositionen kritiserar jordbruksministern

Jordbruksminister Marek Sawicki kan inte hantera de problem som berör den polska landsbygden. Han förolämpar bönderna och deras protester! Det skriver oppositionsledaren Jaroslaw Kaczynski i ett öppet brev till premiärminister Ewa Kopacz.

Situationen på landsbygden för så dramatisk att fattigdom kan tvinga bönder att sälja sin mark till utlänningar, skriver Kaczynski. Detta är inte bara en fara för landsbygden utan också för hela nationen.

Regeringens usla – eller obefintliga – jordbrukspolitik ger jordbrukarna rätt att protestera, skriver Kaczynski. Trots att livsmedelsexporten ökar tjänar bönderna allt mindre.

Jordbruksministern har hela tiden kontakt med lantbrukarna, säger regeringens talesperson Małgorzata Kidawa-Błońska, och det är inte sant att jordbruket är i ett katastrofalt läge. (Polskie Radio 13 feb 15)