Tumult efter tonårings död

En 19-årings död har orsakat oroligheter två kvällar i rad i staden Legionowo norr om Warszawa. Tonåringen hade med sig en påse marijuana i en plastpåse. När han såg en polisbil närma sig blev han förskräckt och försökte svälja påsen med dess innehåll. Han kvävdes och dog.

Två kvällar i rad har ungdomar samlats utanför polisstationen för att protestera, de har kastat sten och flaskor på både poliser och närvarande journalister. Polisen har gripit ett tjugotal personer för narkotikaförsäljning, huliganism, vandalisering och våld mot polisman.

Skandalpolitikern Janusz Korwin-Mikke deltog i demonstrationen för att kräva legalisering av valda substanser. Pojkens familj tog avstånd från Korwin-Mikke och menade att han utnyttjade situationen för egna politiska syften. (Polskie Radio och gazeta.pl 17 mars 15)