Kopacz summerar sitt första halvår

Ewa Kopacz håller i de polska tömmarna. Foto: wikipedia.

Ewa Kopacz summerar sina första sex månader som regeringschef.
Foto: wikipedia.

Under det halvår jag har varit premiärminister har oppositionen vägrat varje form av samarbete i frågor som är viktiga för det polska folket. Det sade Ewa Kopacz på tisdagen i en summering av sina sex månader som regeringschef, rapporterar nyhetsbyrån PAP.

Regeringen har arbetat med frågor som enligt min uppfattning inte delar polackerna, frågor som kräver samarbete. Men jag kommer även i fortsättningen att vara öppen för dialog, sade Kopacz, samtidigt som hon beklagade att oppositionen stoppat hennes förslag om mer pengar till förskolor och utbildning i årets budget.

Samtidigt konstaterade hon efter dagens regeringssammanträde att mer än hälften av hennes politiska planer har verkställts sedan hon tog över efter Donald Tusk, som utnämndes till ordförande i Europeiska rådet i höstas.

Jag tog över som premiärminister vid en ovanlig tidpunkt – ett år före parlamentsvalet, och jag lade fram en plan som jag lugnt kan säga är rationell, specifik och fri från demagogi, sade regeringschefen. (Polskie Radio 31 mars 15)