Putin hoppas på goda relationer med Polen

Rysslands president Vladimir Putin hoppas på bättre relationer. Foto: Kreml.ru

Rysslands president Vladimir Putin hoppas på bättre relationer.
Foto: Kreml.ru

Den nye presidenten Andrzej Duda gratuleras nu till segern av statsledare från hela världen. En av gratulanterna är den ryske presidenten Vladimir Putin. På Kremls officiella webbplats konstateras nu att ”Rysslands statsöverhuvud hyser förtroende för att det kommer att byggas konstruktiva relationer mellan Ryssland och Polen, relationer som baseras på principen om goda relationer mellan grannar och gemensam respekt för varandras intressen, och som kommer att stärka säkerheten och stabiliteten i Europa”.

Tidigare har Kremls talesperson Dmitrij Peskov sagt att Moskva fokuserar på konstruktivt samarbete med Warszawa och att man hoppas på förbättrade relationer.

Vi ser alltid fram emot att bygga goda, alliansfria, stereotypfria, ömsesidigt gynnsamma relationer med våra närmaste grannar – till vilka vi också räknar Polen, sade Peskov till den ryska nyhetsbyrån ITAR Tass. (Polskie Radio 25 maj 15)