Blair: Polackerna kan vara stolta över sig själva

När jag kommer till Polen ser jag ett land som har kommit långt. Det sade den förre brittiske premiärministern Tony Blair, som på tisdagen besökte en företagsledarkonferens i Kraków, rapporterar nyhetsbyrån PAP.

Polen har gjort anmärkningsvärt stora framsteg under de senaste åren, särskilt sedan EU-inträdet 2004, sade Blair. Jag vet naturligtvis at det finns många polacker som fortfarande har det svårt – ungdomar, arbetslösa – men jag som ser det utifrån kan säga att ni kan vara stolta över vad ni har uppnått.

Han sade också att det vore vansinne om Storbritannien lämnade EU.

Länder av vår storlek, Polen, Tyskland och Storbritannien, kan inte åstadkomma förändringar på egen hand, vi måste göra det tillsammans, i EU, sade Blair. (Polskie Radio 17 juni 15)