Sikorski slutar som talman

Radoslaw Sikorski avgår. Foto: Wikipedia.

Radoslaw Sikorski avgår.
Foto: Wikipedia.

Radosław Sikorski har nu lämnat talmansposten i parlamentet. Det meddelade vice talmannen Wanda Nowicka på tisdagen. Tills en ny talman är utsedd tar den äldste vice talmannen Jerzy Wenderlich över.

Sikorski lämnade in sin avskedsansökan sedan dokument från utredningen av den s.k avlyssningsskandalen, där han var en av huvudpersonerna, hade publicerats på Facebook. Tre ministrar, flera biträdande ministrar och premiärministerns viktigaste rådgivare fick också lämna sina åtaganden. Sikorski fattade sitt beslut efter ett samtal med premiärminister Ewa Kopacz.

Detta gör jag av hänsyn till PO (Medborgarplattformen), det enda parti som förmår behålla den ställning som Polen på senare år fått på den internationella scenen, sade Sikorski. Partiets bästa är viktigare än mina personliga ambitioner.

Läs vidare >>