Kopacz: vi har gjort vad vi lovade

Min regering har drivit igenom över trettio förslag som förbättrar polackernas livskvalitet. Det sade premiärminister Ewa Kopacz på onsdagen, när hon sammanfattade sin tid vid rodret i Polen.

Arbetslösa föräldrar har fått högre barnbidrag, vi har fått hundra nya daghem och vi har ratificerat Europakonventionen mot våld i hemmet, sade Kopacz. Vi har kortat köerna i vården, vi har ingripit mot onyttig mat i skolan, vi föreslår ett stöd till företagare som drabbats av det ryska embargot mot polska varor. Vi har höjt anslagen till försvaret upp till 2 % av bnp vilket betyder 800 miljoner złoty mer till utrustning för de väpnade styrkorna – vi har uppfyllt det vi lovade inför 2015.

Däremot har vi misslyckats med att förbättra relationerna med oppositionen, sade regeringschefen. Oppositionen ville inte ha en dialog och därför finns det ingen dialog. (Warsaw Voice 1 oktober 15)