Kopacz avgick

Ewa Kopacz. Foto. Regeringens webbplats.

Ewa Kopacz.
Foto. Regeringens webbplats.

Idag tar Lag och Rättvisa (PiS) över regeringsmakten. Jag önskar den nya regeringen lycka till i ambitionen att göra allt bättre än Medborgarplattformen (PO), men jag varnar er, det kommer inte att bli lätt!

Det sade den avgående premiärminister Ewa Kopacz på det nyvalda parlamentets första dag. Vi ska inte säga att Polen nu inte längre är Polen, men vi minns alla era vallöften, och vi kommer att följa era minsta steg.

Hon varnade också den nya regeringen för att ändra i grundlagen, som PiS lovade i valrörelsen.

Efter en sluten omröstning valdes Sławomir Neumann till ordförande i POs parlamentarikergrupp – vilket visar att stödet för Kopacz nu sviktar även bland parlamentarikerna. (Polskie Radio och wB 12 nov 15)