Szczerski: Oppositionen uppmanar till anarki!

Krzysztof Szczerski. Foto: Adrian Grycuk, wikipedia.

Krzysztof Szczerski.
Foto: Adrian Grycuk, wikipedia.

Det oroar mig att vissa jurister tycker att Konstitutionsdomstolen borde strunta i den nya lagen och fortsätta arbeta som tidigare. Det är anarki! Det sade Krzysztof Szczerski, upprörd presidentrådgivare, i Radio Kraków på tisdagsmorgonen.

När denna ofantliga våg av manipulation från medierna, och då i synnerhet tidningen Gazeta Wyborcza, har lagt sig kommer alla att inse att meningen med presidentens agerande är att vara en lagens och ordningens väktare, sade Szczerski.

Med den nya lagen ska det nu vara definitivt slut på bråket om Konstitutionsdomstolen, påpekade han. Oppositionen uppviglar och skapar anarki, man accepterar inte valutgången. Men det finns ett parlament och en president som har valts i demokratiska val. De har rätt att fatta beslut. Det är inte de som hotar den demokratiska ordningen i Polen, det är oppositionen!
Jag är för debatt, i diskussionen föds nya idéer, försäkrade Szczerski. Men jag accepterar inte lögner och anarki. Den information medborgarna får via medierna har inget med verkligheten att göra – och det här är avsiktligt!

De här juridikprofessorerna, jag tror inte att de inte vet vad de pratar om. Så varför agerar de på det här sättet? Jag vet varför, men jag vågar inte säga det, sa han.

En ny medielag ska nu tas upp i parlamentet, och den ska träda i kraft redan i januari 2016, sade Szczerski.

Dorota Tubielewicz Mattsson