Regnsbågsbindel var ingen protest mot Polen

Att svensken Tobias Karlsson spelar handbolls-EM i Wrocław med en regnbågsbindel på armen har ingenting med Polen att göra. Det skriver den polska sportportalen sportowefakty.pl.

Tidigare har det sagts att det var ett svar på homofobin i Polen, men det är inte sant, skriver portalen. Karlsson har nu sagt att bandet ska vara ett fredligt sätt att visa hans sympati för allas lika värde.

Jag skulle ha tagit på mig bindeln oavsett om EM hade spelats i Sverige, Frankrike eller någon annanstans, säger Karlsson till sportowefakty.pl. Det har inget med Polen eller polackerna att göra. Jag tror inte att medkänsla är politik.

Fansens reaktioner bryr han sig inte om.

Jag vet vad jag står för, mitt lag och min organisation. Och jag ångrar ingenting, säger Karlsson. (sportowefakty.pl 14 jan 16)