Hanna Gronkiewicz-Waltz uppskattas av de flesta

Warszawas borgmästare Hanna Gronkiewicz-Waltz. Foto: wikipedia.

Warszawas borgmästare Hanna Gronkiewicz-Waltz.
Foto: wikipedia.

Hela 75 % av invånarna i Warszawa tycker att borgmästaren Hanna Gronkiewicz-Waltz sköter staden effektivt och bra. Det visar en färsk opinionsmätning. Bara 21 % är missnöjda och 5 % har ingen uppfattning.

För två och ett halvt år sedan var situationen annorlunda. Då hade missnöjda stadsbor, ivrigt understödda av dåvarande oppositionspartiet Lag och Rättvisa (PiS), drivit fram en misstroendeomröstning mot borgmästaren. 95 % av dem som röstade ville ha bort Hanna Gronkiewicz-Waltz – men bara 25 % brydde sig om att rösta och omröstningen fick ingen praktisk betydelse.

Mycket av missnöjet berodde på nya sophämtningsregler och på det trafikkaos som uppstod när den nya tunnelbanan byggdes. (Polskie Radio och wB 21 jan 16)