Tusk erbjöd Szydłos vice premiärminister jobb i regeringen

Publicerad 2016-02-02 01:11
Nya utvecklingsministern Mateusz Morawiecki blev också avlyssnad. Bild wikipedia.

Utvecklingsminister Mateusz Morawiecki erbjöds jobb av Tusk.
Bild wikipedia.

Utvecklingsminister Mateusz Morawiecki, som också är biträdande premiärminister i Beata Szydłos regering, fick för två och ett halvt år sedan erbjudande av dåvarande premiärministern Donald Tusk om ett jobb i regeringen. Det framgår av en ny utskrift från de politikersamtal som avlyssnades och spelades in på band av kypare på Warszawas innekrogar sommaren 2013.

I november 2015 kunde Radio Zet berätta att även Morawiecki fått sitt middagssamtal avlyssnat. Efter att ha fått tillgång till utskriften av det samtalet kan tidskriften Newsweek Polska nu rapportera lite utförligare från mötet. Samtalet kan visserligen inte tydas helt, men det framgår att Morawiecki har goda relationer med Tusk och rentav fått ett erbjudande om att ingå i hans regering. Morawiecki uttalar sig mycket positivt om personer i Tusks omgivning, han har flera gånger blivit kontaktad av Tusks kanslichef, han gillar såväl Tusks ekonomiska politik som till den tyska kanslern Angela Merkel.

Läs vidare >>Sök i webb-Bulletinen