Tusk kan komma att dras inför domstol för Smolenskolyckan

Presidenten Lech Kaczynski omkom i Smolenskkraschen 2010. Foto: wikipedia.

Presidenten Lech Kaczynski omkom i Smolenskkraschen 2010.
Foto: wikipedia.

Att försvarsminister Antoni Macierewicz nu inleder en ny undersökning av Smolenskkatastrofen 2010 kan innebära att man kommer att dra Europeiska rådets ordförande Donald Tusk inför rätta. Det skriver euobserver.com.

Macierewicz har tidigare anklagat Moskva för olyckan och Tusk var vid den den tiden regeringschef i Polen ska enligt Macierewicz hjälpt till att sopa spåren under mattan.

Det handlar också om att slå fast vem som bär ansvaret för tragedin, sade försvarsministern, och jämför regeringen Tusk med kommunistregimen som efter andra världskriget underordnade sig Sovjetunionen. Regeringen Tusks agerande kan bara jämföras med vad som hände efter andra världskriget när man skrattade åt nationens hjältar och överlämnade republiken i utländska händer.

Läs vidare >>