Regeringen antar fyraårig utvecklingsplan

Vi antar nu en fyraårig utvecklingsplan, där vi prioriterar sociala frågor och familjefrågor, men vi vill också göra det lättare för entreprenörerna och bygga upp program som gör det möjligt för polackerna att öka sina inkomster. Det sade premiärminister Beata Szydło på en presskonferens efter tisdagens regeringsmöte.

Det är utvecklingsdepartementet som håller i utvecklingsplanen, och utbildningsminister Mateusz Morawiecki är redan igång och diskuterar regional utveckling, återuppbyggnad av industrin och förnyelse med parlamentets båda talmän och partigruppen.

Det handlar om hur vi efter krisen ska utveckla Polen på bästa möjliga sätt under de kommande fem, tio, femton och tjugo åren, sade Morawiecki, och det är mycket viktigt att utvecklingen är i balans, både regionalt och socialt.

Tillsammans med högskoleminister Jarosław Gowin undersöker Morawiecki också hur Polen ska undvika den s.k mellaninkomstfällan – alltså att landet efter en snabb ökning tappar fart i utvecklingen och inte kommer vidare. (Warsaw Voice 9 feb 16)