Kaczynski: KOD vill göra Polen till en koloni

PiS-ledaren Jarosław Kaczyński höll ett brandtal mot medborgarrörelsen KOD. Foto: Piotr Drabik, wikipedia.

PiS-ledaren Jarosław Kaczyński höll ett brandtal mot medborgarrörelsen KOD.
Foto: Piotr Drabik, wikipedia.

KOD föraktar Polen och vill göra landet till en utländsk koloni. Det sade Jarosław Kaczyński, ordförande i regeringspartiet PiS (Lag och Rättvisa), i ett mycket emotionellt tal som riktade sig mot de politiska motståndarna och framför allt mot proteströrelsen Kommittén för Demokratins Försvar (KOD).

Några smakprov kommer här:

De som idag kämpar mot oss tar på sig kamouflagefärger, de låtsas vara vit-röda. Varför säger jag ”låtsas”? För det är ju samma personer som sa att Polen är en anakronism. Det är samma personer som förkastade allt som är heligt i vår kultur. Det är de som nu organiserar sig, det är de som bygger upp KOD. De avvisar Polen, de vill vara något annat än polacker, sade Kaczyński.

Läs vidare >>