Gowin: Abortförbud kan innebära uppror

Trådgalgar fick symbolisera vad som väntar gravida kvinnor om möjligheten till abort tas bort helt och hållet. Foto Partija Razem, Facebook.

Trådgalgar fick symbolisera vad som väntar gravida kvinnor om möjligheten till abort tas bort helt och hållet.
Foto Partija Razem, Facebook.

Ett totalförbud mot abort skulle kunna leda till uppror. Det sade Jarosław Gowin, vice premiärminister och högskoleminister, till statliga TVP på söndagskvällen efter de omfattande demonstrationerna mot ett totalförbud i en lång rad polska städer.

Jag är själv emot abort, sade Gowin, men ett totalt förbud skulle kunna leda till upplopp och inom några år till fullständigt fri abort. Eventuellande ändringar i den nuvarande lagen måste föregås av en mycket mogen och lugn diskussion.

Läs vidare >>