Kaczyński: Regeringen måste öka tempot

PiS-ledaren Jarosław Kaczyński. Foto: Magnus Manske, wikipedia.

PiS-ledaren Jarosław Kaczyński. Foto: Magnus Manske, wikipedia.

Att jag beslöt mig för att inte själv bli premiärminister var ett experiment, och det ska utvärderas innan året är slut. Det säger Jarosław Kaczyński, ordförande i regeringspartiet Lag och Rättvisa (PiS), i det nya numret av tidskriften wSiecie (påNätet).

Vi har gjort framsteg men regeringen måste öka tempot, vi måste hela tiden dra igång nya projekt, säger Kaczyński. Vi har till exempel börjat få in mer skatteintäkter, men det räcker inte, det är premiärministerns uppgift att se till att det funkar bättre.

Den polska skattelagstiftningen är full av kryphål, och man räknar med att staten borde få in 40 miljarder złoty mer än idag, pengar som behövs för att PiS ska kunna genomföra sina löften om kraftigt höjda barnbidrag och sänkt pensionsålder.

Han är tydlig med att om regeringen och premiärminister Beata Szydło inte klarar sin uppgift får man byta ut dem.

Läs vidare >>