Ryssland kritiserar Natoövning i Polen

Starten på Natos manöver i Polen bidrar inte till en atmosfär av tillit och säkerhet. Det sade den ryske presidenten Vladimir Putins talesperson Dmitrij Peskov på tisdagen. Olyckligtvis ser vi en fortsatt brist på ömsesidig tillit.

Drygt 30 000 Natosoldater från arton länder och fem partnerländer deltar i den största militära övningen i Östeuropa sedan kalla kriget. Övningen, Anakonda 6, inleddes på måndagen och pågår i tio dagar.

Avsikten är att testa Natos förmåga att försvara sin östra flank och att se om konceptet med en snabbinsatsstyrka fungerar i polska förhållanden.

Anakonda-övningarna pågår varje år sedan 2006. I år ligger fokus på koordinationen mellan nationella och allierade befälhavare och enheter i händelse av hybridkrig. (Warsaw Voice 8 juni 16)