Smolenskoffren grävs upp igen

Flygplanet förstördes totalt vid kraschen och alla ombord omkom. Foto: wikipedia.

Flygplanet förstördes totalt vid kraschen och alla ombord omkom.
Foto: wikipedia.

Polen går nu vidare med sin nya undersökning av vad som egentligen orsakade flygkatastrofen i Smolensk, då 96 personer, bland dem dåvarande presidenten Lech Kaczyński och hans hustru Maria, omkom.

Samtliga offer som inte är kremerade ska exhumeras, d.v.s. deras gravar ska öppnas och kvarlevorna ska undersökas. Det meddelade riksåklagaren Zbigniew Ziobro, som också är justitieminister, i ett möte med offrens anhöriga, skriver Newsweek Polska. Bland dem fanns också Jarosław Kaczyński, ordförande i regeringspartiet Lag och Rättvisa (PiS), tvillingbror till den avlidne presidenten, som har föresatt sig att ta ett antal personer ska stå till svars för flygolyckan.

Läs vidare >>