Tusk: En dag kan vi vakna och inse att vi är långt borta från det drömda Europa

Europeiska rådets nye ordförande, Donald Tusk. Foto: Wikipedia.

Europeiska rådets nye ordförande, Donald Tusk.
Foto: Wikipedia.

EU genomgår en djup kris – det är Brexit, den politiska krisen i Spanien och migrationskrisen som vi nu börjar kunna bemästra. Det gemensamma intresset just nu är att återskapa den yttre gränsen som ska kontrolleras på ett effektivt sätt, och där har vi delvis lyckats. Det säger Europeiska rådets ordförande Donald Tusk, tidigare premiärminister i Polen, som kom till Warszawa inför Natos toppmöte, till TVN24.

Det är troligt att EU kommer att förändras, och varje förändring kan vara till nackdel för Polen. EU i sin nuvarande utformning är nog det mest optimala för Polen, säger han.

Läs vidare >>