Guld-Anita slog rekord igen

Stor glädje när Anita Włodarczyk än en gång slog världsrekord. Foto: Stanisław Godula

Stor glädje när Anita Włodarczyk än en gång slog världsrekord.
Foto: Stanisław Godula

Guldmedaljören Anita Włodarczyk kastade på söndagen 82,98 meter och slog därmed sitt eget rekord i slägga. För bara två veckor sedan satte hon nytt rekord i OS i Rio då hon kastade 82,29 meter – ett kast som gav henne guldet.

Włodarczyk är den första kvinna som kastat över 80 meter, vilket hon nu har gjort elva gånger – de tre senaste på söndagen i Warszawa.

Anita Włodarczyk, som är 31 år, har gått spikrakt mot toppen. Som 17-åring kom hon på sjätte plats i OS i Peking, för fyra år sedan tog hon silver i London och i år guld i Rio med nytt världsrekord. Hon blev världsmästare 2009 och 2015, hennes silvermedaljer går knappt att räkna längre.

Men egentligen började hon med speedway och där hon som 13-åring blev juniormästare.

Den andra rekordsättaren Paweł Fajdek med dottern Laila i knät intervjuas. Foto: Stanisław Godula

Den andra rekordsättaren Paweł Fajdek med dottern Laila i knät intervjuas. Foto: Stanisław Godula

Men hon var inte den enda som slog rekord på söndagen – Paweł Fajdek kastade 82,47, vilket är det längsta kastet i världen den här säsongen.

De nya rekorden sattes på den internationella tävlingen Kamila Skolimowska Memorial i Warszawa, som hålls till minne av släggkastaren Kamila Skolimowska som oväntat avled på ett träningsläger i Portugal 2006. (wB 29 aug 16)

Se släggkastet på Youtube >>