Försvarsministern satsar på massproduktion av drönare

Drönare. Foto: Bengt Oberger, wikipedia.

Drönare. Foto: Bengt Oberger, wikipedia.

Vi ska köpa tusentals drönare så att vi kan försvara oss mot vilket hot det vara månde! Det sade försvarsminister Antoni Macierewicz när han på tisdagen bevistade en uppvisning av drönare på Militära institutet för vapenteknologi i Zielonka utanför Warszawa.

Drönarna ska användas både av det nya frivilliga territorialförsvaret och av andra militära enheter, sade ministern, och prisade drönarnas användbarhet och effektivitet.

Det här är svaret på alla oförsiktiga uttalanden som har gjorts om det territoriella försvaret, sade Macierewicz. Det ska utrustas med de mest moderna vapnen, för drönare är ett massförstörelsevapen, de ska massproduceras i tusental. Det kommer väl att ta något år av förberedelser och tillverkning, men sedan ska det vara klart. (TVP 8 nov 16)