Kaczyński och marknadsekonomin

PiS-ledaren Jarosław Kaczyński. Foto: Adrian Grycuk, wikipedia.

PiS-ledaren Jarosław Kaczyński. Foto: Adrian Grycuk, wikipedia.

Den polska ekonomin går sämre än väntat. Vad gör regeringspartiet Lag och Rättvisas (PiS) ledare Jarosław Kaczyński då? Han anklagar de polska småföretagarna för att medvetet bromsa in den ekonomiska utvecklingen. De gör det för att de vill behålla de forna makthavarna och deras ekonomiska system, säger han i en intervju i statliga TVP. Företagare som är knutna till politiska partier inom oppositionen vägrar att påbörja affärer som skulle gagna landets ekonomi.

Premiärminister Beata Szydło kan ju inte säga emot sin partiledare så hon fortsätter på samma linje. Hon anklagar kommuner som styrs av de forna regeringspartierna Medborgarplattformen (PO) och Bondeförbundet (PSL) för att sätta käppar i hjulet för den ekonomiska utvecklingen.

Läs vidare >>